Buitenland

Vliegtuig glibbert van baan in sneeuwstorm VS

05-03-2015 18:27

WASHINGTON (ANP) – Op luchthaven LaGuardia in New York is donderdag een vliegtuig van de spekgladde baan geschoven. Door de ruwe landing raakten 24 inzittenden van het toestel van Delta Airlines lichtgewond, van wie er drie naar het ziekenhuis moesten.

Vanwege het ongeluk werd de luchthaven voor uren afgesloten. Het ongeluk was waarschijnlijk het gevolg van een sneeuwstorm die donderdag van Texas naar het noordoosten van de VS trok en op veel plaatsen problemen veroorzaakte. Duizenden vluchten werden geschrapt en honderden automobilisten strandden onderweg door de hevige sneeuwval.

De gouverneur van Kentucky riep de noodtoestand uit. De Nationale Garde werd naar twee wegen in de staat gestuurd om honderden ingesneeuwde automobilisten en truckers te helpen. Ze namen mensen mee naar warme onderkomens en voorzagen diabeten van insuline. Er was geen doorkomen meer aan, nadat in korte tijd 58 centimeter sneeuw was gevallen.

Onder meer in New Jersey, Washington D.C en South Carolina bleven veel scholen gesloten. Meer dan vierduizend vluchten werden geschrapt, voornamelijk in New York, Washington, Philadelphia en Dallas.