Weten & Tech

Google zet Auto-app in Google Play Store

19-03-2015 21:45

MOUNTAIN VIEW – Google heeft de langverwachte Auto-app in de Google Play Store gezet. De app zorgt ervoor dat Android-gebruikers hun favoriete Google-apps kunnen bedienen via het entertainmentsysteem in hun auto, als dat systeem tenminste ondersteuning heeft voor Google Auto. Bovendien is Google Auto voorlopig alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Voorlopig worden alleen een aantal systemen van Pioneer ondersteund, maar volgens Google komen er op korte termijn meer aanbieders van entertainmentsystemen voor in de auto bij. Ook heeft Google samenwerkingsverbanden afgesloten met nagenoeg alle grote autobouwers in de wereld. De donderdag gelanceerde Auto-app vormt een verbindingsstuk naar je ‘autoradio’. Eenmaal in de auto schakelen je favoriete Android-diensten, als Google Maps en Google Now, over naar je dashboard. Op die manier is het eenvoudiger en veiliger om bepaalde handelingen uit te voeren.

Google is niet de enige leverancier van een dergelijk systeem. Apple is druk bezig met het in de markt zetten van CarPlay, eveneens een manier om iPhone-apps weer te geven op een entertainmentsysteem in je auto.