Weten & Tech

iPhoto-update in aanloop naar einde iPhoto

19-03-2015 22:05

MOUNTAIN VIEW – Apple staat op het punt om afscheid te nemen van iPhoto, maar het bedrijf trekt niet zomaar de stekker uit de fotoapplicaties van OS X. Donderdag heeft Apple een update vrijgegeven die als voornaamste functie heeft om het makkelijker te maken om over een paar weken over te stappen naar de nieuwe Photos-app.

De Photos-app wordt al redelijk veel gebruikt omdat de opvolger van iPhoto in de publieke béta van OS X Yosemite 10.10.3 verwerkt is. Photos moet op den duur alle bestaande foto-oplossingen van Apple samenvoegen in één app. Het is de bedoeling dat gebruikers al hun foto’s in de nieuwe Photos-app zetten en deze vervolgens uploaden naar iCloud. Op die manier krijgen Apple-gebruikers op al hun apparaten toegang tot hun complete fotobibliotheek. Bovendien staat er direct een complete backup van je fotocollectie in de cloud.

Naast iPhoto gaat binnenkort ook het licht uit voor Aperture, Apples fotoprogramma voor professionals. Tot irritatie van veel professionele fotografen komt Apple niet met een opvolger voor Aperture. Ook de pro’s zijn aangewezen op de Photos-app en daar is niet iedereen blij mee omdat Photos is gericht op de consumentenmarkt.