Weten & Tech

‘Nederlanders sporten niet meer zonder apps’

19-03-2015 09:56

‘S-HERTOGENBOSCH – Apps en activity trackers zijn bijna niet meer weg te denken tijdens het sporten. Vooral hardlopers en wielrenners maken veelvuldig gebruik van apps. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope onder 1020 Nederlandse consumenten.

De bekendste apps onder sporters zijn Hardlopen met Evy (36 procent), Runkeeper (34 procent) en Runtastic (20 procent). De bekendste activity trackers zijn Nike FuelBand (12 procent), Garmin Vivofit (9 procent), Jawbone en Fitbit (beide 7 procent).

Bijna de helft van de hardlopers (46 procent) gebruikt een app bij het hardlopen. Een kwart van de wielrenners gebruikt apps en een op de tien wandelaars gaat erop uit met een app. Runkeeper is voor hardlopers, wandelaars en wielrenners de populairste app. De tweede meest gebruikte app varieert per sport. Hardlopers gebruiken Hardlopen met Evy, wielrenners Strava en wandelaars Runtastic.

De populariteit van apps tijdens het sporten komt ook deels door de mogelijkheid de resultaten te delen. Het delen van sportprestaties is populairder onder mannen (20 procent) dan onder vrouwen (12 procent). Het delen van foto’s en routekaartjes is het meest populair.