Weten & Tech

TAG Heuer vraagt Google en Intel om hulp

19-03-2015 14:58

BASEL – De Zwitserse horlogemaker TAG Heuer werkt samen met Intel en Google aan een smartwatch. The Next Web ving de plannen van het bedrijf op tijdens Baselworld. De eerste smartwatch van TAG Heuer moet eind dit jaar op de markt komen.

De markt voor smartwatches komt nog niet echt van de grond. Apple hoopt met de Apple Watch, die komende maand uitkomt, potten te kunnen breken, maar op social media wordt het klokje van Apple met de nodige scepsis ontvangen. Ook smartwatches van concurrenten komen er niet veel beter van af. Critici vragen zich af wat de echte meerwaarde van een smartwatch is. Vrijwel alle functies van de huidige generaties smartwatches worden al vervuld door traditionele horloges, fitnessbandjes en smartphones.

TAG Heuer, bekend van de doorgaans stevig geprijsde uurwerken, lijkt vooral te willen inzetten op design. CEO Jean-Claude Biver hoopt dat een samenwerking tussen een Zwitserse horlogemakers en technologiebedrijven uit Silicon Valley het beste van de beide werelden samenbrengt.

Verdere details over de smartwatch van TAG Heuer zijn nog niet bekend.