Weten & Tech

Apple-gebruikers boos over MacBookschermen

20-03-2015 11:53

LONDEN – Honderden gebruikers van een MacBook vinden dat Apple hun klachten over lelijke plekken op het beeldscherm niet serieus neemt. Ze zijn onder de naam Staingate een website begonnen.

Volgens de MacBookgebruikers verschijnen na verloop van tijd vlekken op het scherm doordat de anti-reflectiecoating loslaat. In een reactie op de klachten zou Apple hebben laten weten dat zulke ‘cosmetische schade’ niet onder de garantie valt. De reparatiekosten zouden zo’n 800 euro bedragen. Op de site zijn foto’s te vinden van aangetaste beeldschermen.

Op Staingate vragen de boze Apple-klanten dat het bedrijf een Free Repair Program opzet. De laptop was immers al duur genoeg, vinden ze: ze willen geen extra kosten om het scherm te laten repareren. Eén van hen zegt tegen The Register dat hij het scherm altijd met een speciaal doekje heeft schoongemaakt, zonder water of andere vloeistoffen. “Het zijn kleine vlekken die langzaam groeien. Het lijkt wel of je scherm een bacterie heeft, of een vorm van kanker”, aldus Eduardo Tálamo.