Weten & Tech

‘Nieuwe Apple TV heeft App Store en Siri’

20-03-2015 16:13

LOS ANGELES – Volgens BuzzFeed komt Apple komende zomer met een nieuwe Apple TV op de markt. De nieuwe settopbox moet vooral op softwaregebied zijn voorgangers doen verbleken. De nieuwe Apple TV krijgt onder meer ondersteuning voor Siri en een eigen App Store.

Dankzij Siri-ondersteuning wordt het mogelijk om de Apple TV straks met je stem te bedienen in plaats van met de meegeleverde afstandsbediening of met je smartphone. De App Store is een functie waar gebruikers van de huidige Apple TV op fora al langer naar vragen. Nu gaat het toevoegen van apps op de Apple TV nog helemaal achter de rug van de gebruikers om. Apple bepaalt welke apps er te gebruiken zijn.

Afgelopen week kwam Bloomberg met het gerucht dat Apple werkt aan een abonnementsdienst voor de Apple TV. Gebruikers zouden tegen betaling van een bepaald maandbedrag naar programma’s van onder meer HBO, ABC en CBS kunnen kijken.

Volgens de insiders gaat Apple de nieuwe Apple TV tijdens de WWDC-conferentie in juni presenteren. Het is niet duidelijk wanneer de apparaatjes in de winkel komen te liggen.