Weten & Tech

Livestream-app haalt 12 miljoen dollar op

21-03-2015 16:03

AUSTIN – De livestream-app Meerkat heeft 12 miljoen dollar bijeen geharkt tijdens een investeringsronde. Dat meldt Techcrunch. Meerkat maakte goede sier tijdens het South By Southwest-festival in Austin. De livestream-app zou na de geldinjectie 52 miljoen dollar waard zijn.

Volgens bronnen van Techcrunch is iemand die gelinkt is aan de investeringsmaatschappij Greylock een van de grote investeerders. Hij zou goed zijn voor 9 á 10 miljoen dollar.

Via Meerkat kunnen gebruikers simpel een livestream opzetten. Dat gaat via een druk op de knop. Mensen die streamen kunnen zien wie er meekijkt. Ook kunnen de volgers commentaar geven. Via Twitter kunnen mensen hun volgers laten weten dat ze via Meerkat streamen. Of die functie nog lang bestaat, is onduidelijk. Twitter kocht onlangs een andere aanbieder van livestreaming op. Links naar streams via Meerkat worden sinds vrijdag geblokkeerd.

Meerkat heeft ongeveer 300.000 gebruikers. De app is voorlopig alleen beschikbaar voor iOS. Het is niet duidelijk of en wanneer er een versie voor Android komt.