Weten & Tech

Google Street View uitgebreid

23-03-2015 17:55

DETROIT – Google Street View is uitgebreid met allerlei natuurschoon uit de Amerikaanse staat Michigan. Dat nieuws is volgens lokale media onthuld door de gouverneur van de staat tijdens een conferentie over toerisme. In de VS breidt Google Street View mondjesmaat uit. Michigan is er erg trots op om de eerste staat uit het Midwesten te zijn waarvan zulke bijzondere natuurfoto’s aan de dienst zijn toegevoegd.

De foto’s zijn genomen door vrijwilligers die daarvoor de zogeheten Trekker-technologie gebruikten. De techniek maakt het mogelijk panoramafoto’s te maken op plekken zonder goede wegen. Normaal maakt Google de foto’s voor Street View in steden en dorpen zelf met een speciale camerawagen of -fiets. Voor slecht begaanbare delen van de wereld is de Trekker-rugzak beschikbaar met speciale camera’s erin.

Het project bestaat uit 44.000 plaatjes van de omgeving in 360 graden. Op Street View zijn die te bekijken als 3D-opnamen waar de internetter als het ware doorheen kan wandelen met de muis als navigatie. De natuurfoto’s zijn toegevoegd aan Google Maps en zijn ook te bekijken via de website van de staat Michigan.