Buitenland

Compleet Zweeds eerste elftal boekte op laatste moment Germanwings-vlucht om

24-03-2015 20:08

Het complete eerste elftal van de Zweedse derdedivisieclub Dalkurd FF en alle begeleiders zijn dinsdag ontsnapt aan de dood. Het team wilde aanvankelijk met Germanwings uit Barcelona naar Düsseldorf vliegen maar de overstap voor hun aansluitende vlucht naar Zweden vonden de spelers te lang. Vlucht 4U 9525 crashte dinsdagochtend in Zuidoost-Frankrijk en alle inzittenden vonden de dood. 

De voetballers wisselden van vlucht en reisden in plaats van met zijn allen in de Airbus van Germanwings in drie groepen via Zürich en München naar Stockholm. Dalkurd was op trainingsstage geweest even buiten Barcelona. ,,Er gingen rond die tijd vier vluchten noordwaarts over de Alpen en wij hadden spelers in drie daarvan. Je kan wel zeggen dat we verschrikkelijk veel geluk hebben gehad, ongelooflijk”, aldus technisch directeur Adil Kizil tegen de Sportbladet.

,,We begrepen dat er iets groots gebeurd moest zijn, nadat we waren geland en onze telefoons hadden aangezet. Ik had iets van tweehonderd gemiste omroepen”, aldus Kizil. Veel spelers reageerden volgens hem zeer aangeslagen. ,,Al die mensen op de vlucht checkten gelijktijdig met ons in.”

Anp