Hillary Clinton in race voor presidentschap

12-04-2015 20:09

Hillary Clinton stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen in 2016. Dat blijkt uit een e-mail van haar naaste medewerker waar verschillende media, waaronder The New York Times, uit citeren. Assistent John Podesta schrijft in de mail dat Clinton haar campagne volgende maand officieel start.


 


 
Korte tijd na het versturen van de email kondigde Hillary zelf ook haar kandidatuur aan via haar eigen website. In een filmpje laat Clinton weten dat ze zich klaarmaakt om mee te doen met de race voor het presidentschap:
 

Geen onverwachte aankondiging

De aankondiging komt niet geheel onverwacht. Er werd al jaren over gespeculeerd, en Amerikaanse media meldden vrijdag al dat Clinton vandaag haar kandidatuur zou aankondigen. De Amerikaanse president Barack Obama sprak zaterdag zijn steun voor haar uit. Obama zei tijdens een persconferentie in Panama dat hij ervan overtuigd is dat ze “een voortreffelijke president” zal zijn.

Het is de tweede keer dat de voormalige first lady een gooi doet naar het presidentschap. In 2008 werd ze in de voorverkiezingen uitgeschakeld door Barack Obama.

TPO/ANP