Weten & Tech

Events vinden en tickets kopen met app 2days

23-04-2015 14:57

AMSTERDAM – De onlangs gelanceerde app 2days is bedoeld voor mensen die willen weten wat er te doen is in Amsterdam. De app geeft een overzicht van onder meer concerten, theatervoorstellingen, films en tentoonstellingen en biedt de mogelijkheid tickets daarvoor te kopen.

Gebruikers van de app kunnen kiezen voor evenementen die ‘2day’, ‘2morrow’ of komend weekend plaatsvinden. Er staan 15 tot 25 evenementen per dag in. “We merken dat mensen steeds meer op het laatste moment besluiten wat ze in hun vrije tijd gaan doen”, zei Arjen Dekker, een van de makers, bij de lancering. “Het is voor veel culturele instellingen en uitgaansgelegenheden moeilijk om deze spontane planners te bereiken. Door één centraal platform te geven voor alle spontane planners lossen we dit probleem op.”

Volgens de makers blijkt uit onderzoek dat gemiddeld 30 procent van de kaarten voor evenementen onverkocht blijft. Veel mensen zien de bomen door het bos niet in het grote culturele aanbod in Amsterdam. De app vertelt niet alleen wat er te doen is, maar geeft ook informatie over de geselecteerde evenementen. Bijzonder is dat gebruikers meteen tickets kunnen kopen vanuit de app, zonder doorverwezen te worden naar een externe website.

De app laat nu alleen het aanbod in Amsterdam zien, maar er zijn plannen voor uitbreiding naar andere steden. 2days is voor iPhone en Android beschikbaar en is gratis te downloaden in de App Store en bij Google Play.