Weten & Tech

Verkoop Apple Watch begonnen

24-04-2015 07:57

CUPERTINO – Apple is in een aantal landen begonnen met de verkoop en de levering van de Apple Watch, Australië had de primeur. Vanaf vrijdag is de smartwatch van Apple ook te koop in Hong Kong, China, Japan, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. In Nederland is de veelbesproken gadget nog niet te koop.

Apple begint de verkoop van de Apple Watch geleidelijk. Mensen die een online bestelling hebben gedaan bij Apple kunnen deze vanaf vrijdag verwachten. Verder is de smartwatch te koop bij Apple Stores en bij een aantal luxe modezaken. De prijzen van de Apple Watch lopen behoorlijk uiteen. Het goedkoopste model, de 38 mm Apple Watch Sport, kost 399 euro terwijl de duurste variant, een gouden 38 mm Apple Watch Edition, maar liefst 18.000 euro kost. De prijzen zijn gebaseerd op de prijsstelling in Apples Duitse winkel.

Volgens MacRumors is het niet uitgesloten dat Nederland bij de tweede serie landen zit die Apple gaat bedienen. Bij het uitkomen van de iPhone 6, afgelopen jaar, zaten wij ook bij de ‘tweede golf’ samen met landen als België, Ierland, Zweden en Italië.