Weten & Tech

Chinese app My Idol grote hit op internet

26-04-2015 12:36

DEN HAAG – In de lijst van populairste gratis iPhone-apps dook deze week een Chinese app op: My Idol. Daarin kun je je eigen gezicht (of dat van een ander) op een poppetje plakken en het vervolgens bijvoorbeeld laten zingen of paaldansen.

Opmerkelijk aan het succes van My Idol buiten China is dat de app geheel in het Chinees is. Een Engelse versie is op komst, beloven de makers. Maar de app is niet zo moeilijk te gebruiken voor wie geen Chinees leest, door af te gaan op de iconen en zo nu en dan op goed geluk een optie te kiezen. Bovendien is er op internet een Engelstalige gids te vinden.

Het begint met het scannen van je gezicht, waar de app een 3D-versie van maakt en het hoofd vervolgens op een lichaam plakt. Onder meer de kleding en het kapsel zijn nog aan te passen. Daarna wordt het pas echt leuk, als je het poppetje diverse dingen kunt laten doen. Paaldansen, gewichten heffen, op een motor rijden of een liedje zingen bijvoorbeeld. Beroemdheden als Miley Cyrus en Lena Dunham speelden ook al met de app en deelden het grappige resultaat op internet.

My Idol is gratis te downloaden in de App Store.