Weten & Tech

NEU: Blendle nun auch in Deutschland

09-06-2015 08:15

De Nederlandse online kiosk Blendle breidt uit naar Duitsland. Het bedrijf van Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping heeft volgens Trouw contracten gesloten met alle grote Duitse uitgevers waaronder Der Spiegel, Die Zeit en Stern

In de krant zegt Klöpping dat hij strak staat van de spanning. “Duitsland is natuurlijk een gigantisch land, met vijf keer zoveel inwoners als Nederland. Er heerst een echte krantencultuur: er worden geweldige kranten en tijdschriften gemaakt. Maar net als in Nederland was het daar niet mogelijk om losse artikelen te kopen. Sinds we in Nederland hebben aangetoond dat veel mensen dat fijn vinden, kregen we al veel verzoeken uit Duitsland.”

Blendle is inmiddels ruim een jaar online en heeft meer dan 300.000 gebruikers. Van die gebruikers zijn er volgens Tweakers zo’n 57.000 ook echt actief. Dat wil zeggen dat ze geregeld terugkomen en ook hun tegoed opwaarderen.

Vooralsnog hanteert Blendle het ‘iTunes-systeem’ waarbij gebruikers losse artikelen kunnen kopen.

Klöpping liet BuzzT al eens weten dat hij best wel wat voelt voor een ‘all-you-can-eat-model’, maar daarvoor moet Blendle wel groen licht krijgen van de uitgevers.

Anp