OMG

Moeder met hoogtevrees en zoon vast in boom

22-06-2015 15:41

BANKERYD – Liza Krohn heeft hoogtevrees, maar dat was de 36-jarige moeder even vergeten toen haar zoontje in een boom was geklommen. Zonder aarzelen klom de Zweedse vrouw hem achterna toen vriendjes van het joch haar hulp hadden ingeroepen. Hij durfde niet meer terug, en zij ook niet. Uiteindelijk haalde de brandweer moeder en zoon veilig naar beneden.

De vijfjarige Cazper was met zijn vriendjes in de bossen in het plaatsje Bankeryd aan het spelen. Hij wilde kijken of het hem lukte om in een boom te klimmen. Tot zijn eigen verbazing ging hem dat goed af. Maar toen het joch hoog in de boom zat, bleek hij te bang om weer naar beneden te komen. Dat was het moment waarop moeder Liza erbij werd gehaald.

“Zonder na te denken, klom ik naar hem toe”, vertelt de Zweedse aan The Local. Ze vergat dat ze al jaren last heeft van hoogtevrees. Dat herinnerde ze zich weer toen ze naast Cazper in de boom zat en nadacht over hoe ze het ventje naar beneden moest brengen.

Gezellig

Cazper vond het wel gezellig met zijn moeder in de boom, maar Liza stond doodsangsten uit. Ze liet een van de vriendjes van haar zoon het noodnummer 112 bellen en zorgde er ook voor dat andere kinderen op de uitkijk gingen staan om de brandweermannen naar de plek des onheil te loodsen.

Met een ladder haalde de hulpverleners moeder en zoon zonder al te veel problemen naar beneden. Cazper genoot van het hele avontuur, zijn moeder was behoorlijk van de kaart. “Later kunnen we erom lachen”, zei de jongen om haar te troosten. Dat vrolijkte Liza op. “Het is grappig dat een jochie van vijf zoiets zegt.”