Entertainment

Crosby vindt Kanye ‘Stom als varken’

09-07-2015 22:11

LOS ANGELES – Volgens David Crosby is Kanye West zo stom als het achtereind van een varken. De veteraan-singersongwriter deed zijn uitspraak op Twitter, als antwoord op de vraag wat hij ervan vond dat West zichzelf tijdens het Glastonbury festival ‘de grootste rockster ooit’ had genoemd.

“Zoals ik al eerder zei… Hij kan niet schrijven zingen of muziek spelen. Hij is een egomaniak. Hij schept niets. Niemand heeft er iets aan’’, voegde Crosby er nog aan toe. Op de opmerking van een andere twitteraar of hij misschien ruzie zocht met West, reageerde de folkzanger met: “Ik zoek geen ruzie. Ik zeg alleen wat ik van hem vind.”

Het is niet de eerste keer dat Crosby zich negatief uitlaat over de rapper. Toen hem in maart van dit jaar tijdens een vragenuurtje – eveneens op Twitter – naar zijn mening over Kanye West werd gevraagd, antwoorde hij: “Hij is een idioot en een aansteller en heeft geen enkel talent.”

Poseur

In juni herhaalde de zanger, die begin jaren zestig medeoprichter van The Byrds was en samen met Stills, Nash en Young op Woodstock stond, zijn opinie nog eens tijdens een interview met Huffington Post. “Het komt er uiteindelijk op neer wat je voortbrengt; wat je werkelijk kunt wegzetten. Kanye West kan niet zingen, niet componeren en niet spelen. Dus ik heb moeite om in hem iets anders dan een poseur te zien. Een producer? Dat betekent dat hij op een stoel zit terwijl de technicus het werk doet. Hij is een poseur en daar neem ik niets van terug.”

Afgelopen maanden was er weer veelvuldig discussie over de status van Kanye West als popster; zeker nadat hij als ‘headliner’ voor het grote Britse Glastonbury festival eind juni was geboekt. Nogal wat verstokte rockers vonden dat een rapper niet als hoofdact op het festival thuishoort.