Entertainment

Talkshow in tweede seizoen De fractie

09-07-2015 07:29

HILVERSUM – De politieke dramaserie De fractie, waarin de belevenissen van de Vrijzinnige Partij Nederland worden gevolgd, is vanaf maandag 31 augustus weer te zien bij de VPRO. In het nieuwe seizoen komen de zaken na het afreden van de fractievoorzitter op scherp te staan. Bovendien worden de VPN-politici onder meer op de huid gezeten door een dagelijkse politieke talkshow.

Dat hebben de VPRO en producent Column Film donderdag bekendgemaakt. Hoewel in de serie de fractie en haar Kamerleden evenals de partij hierachter fictief zijn, maken ze deel uit van de politieke werkelijkheid: het kabinet is het huidige kabinet en de overige politici en partijen zijn wie ze zijn en heten zoals ze heten. De politieke actualiteit wordt in de weken dat de serie wordt uitgezonden geïntegreerd in de afleveringen.

De hoofdrollen worden gespeeld door Tijn Docter, Joris Smit, Marie-Louise Stheins, Mads Wittermans, Sandra Mattie en Han Kerckhoffs. De VPRO zendt De fractie wekelijks uit op maandag uit op NPO2.