Nieuws

Beurzen VS overtuigend op winst

10-07-2015 19:47

NEW YORK (ANP) – De Amerikaanse aandelenmarkten stonden vrijdagmiddag overtuigend op winst. Er is eindelijk zicht op een oplossing voor de Griekse schuldencrisis, en aan de sterke neergang op de Chinese beurzen lijkt in elk geval voorlopig een einde te zijn gekomen.

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel op Wall Street 1,1 procent hoger op 17.743 punten. De bredere S&P 500 ging eveneens 1,1 procent omhoog en kwam op 2074 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,3 procent tot 4988 punten.

Apple richtte zich vrijdag op na een reeks verliesbeurten waardoor het aandeel in totaal circa 10 procent verloor. Het technologieconcern werd 2,4 procent meer waard en was daarmee de sterkste stijger in de geheel groen gekleurde hoofdindex.

Zorgconcern UnitedHealth volgde met een plus van 2,3 procent, terwijl IT-concern IBM 2 procent klom. Onderaan, maar wel met een plusje van 0,2 procent, stond chemiereus DuPont. Entertainmentgroep Walt Disney en producent van drogisterijartikelen Procter & Gamble presteerden met winsten van 0,5 procent ook ondergemiddeld.