Weten & Tech

Honor 7 komt naar Nederland

16-07-2015 15:34

PEKING – Huawei gaat de Honor 7 ook in Nederland uitbrengen. Dat heeft de Chinese mobieltjesmaker aan Android Planet laten weten. Het bedrijf zette donderdag een filmpje online waarin wordt aangekondigd dat de Honor 7 naar Europa komt.

De Honor 7 werd enkele weken geleden aangekondigd. Toen was nog onduidelijk of het toestel ook in Europa zou worden uitgerold.

De smartphone heeft, in tegenstelling tot andere toestellen uit de Honor-lijn, een geheel metalen behuizing. Het toestel heeft een display van 5,2 inch en een frontcamera van 20 megapixels. Er is 3GB aan werkgeheugen aan boord. Er zijn verschillende versies. Dat heeft te maken met het interne geheugen. Er komt een versie met 16GB en eentje met 64GB. Het interne geheugen is overigens met een micro-sd-kaartje uit te breiden.

Over de prijs van het toestel is nog niets bekend. Huawei maakt met de Honor-lijn toestellen in het middensegment, maar de specs van de smartphones zijn high-end. In China kost het goedkoopste model omgerekend 288 euro. Het duurste model kost 360 euro. Dat is veel goedkoper dan toestellen met vergelijkbare specs. Of de prijzen in Nederland hetzelfde zijn, is niet bekend.