OMG

Negen jaar ongedierte te veel voor gezin

16-07-2015 17:31

GLASGOW – Na negen jaar overlast door vliegende mieren zijn Michelle Rodgers en haar twee dochters hun huis in Glasgow ontvlucht. “Het is net een horrorfilm”, zegt de 36-jarige moeder. “Ik ben er klaar mee.”

Haar dochtertje van tien werd midden in de nacht wakker omdat haar bed helemaal vol zat met het ongedierte. Dat was voor Rodgers de druppel. Ze eist nu dat de woningbouwvereniging echt actie onderneemt. “Het is toch schandalig dat kinderen in deze omstandigheden moeten leven”, zegt ze tegen Daily Record.

Was het in de voorgaande zomers al erg. Nu is het helemaal niet te harden in het huis van Ropdgers. Door de warme en vochtige zomer zit haar huis nu echt helemaal onder de vliegende mieren. De verhuurder doet volgens de Schotse te weinig om de overlast te verhelpen. “Ze komen alleen maar om de mierenlijken op te ruimen”, zegt ze. “Maar eigenlijk zouden ze de vloer open moeten breken om te kijken waar het nest zit. Dat weigeren ze.”

Rodgers in met haar twee dochters het huis ontvlucht. Ze wil ook niet meer terug. “Laat ze maar een nieuwe woning voor me zoeken”, zegt ze. De verhuurder hult zich voorlopig in stilzwijgen.