OMG

Paars haar mag niet op school

16-07-2015 16:15

LIKESTONE – De veertienjarige Holly Amber moet in haar eentje de lessen op school volgen. De Britse tiener komt de klas niet meer in vanwege haar kapsel. Ze wilde een kleurtje in het haar, maar haar moeder was iets te scheutig met de verf en daardoor loopt Holly nu met paars haar rond en dat kan volgens de schoolleiding niet.

Holly’s moeder heeft van alles geprobeerd om haar dochter toch gewoon in de klas te krijgen, maar zo lang het haar pimpelpaars is, gaat dat niet gebeuren. Moeder Sara is boos en ten einde raad. “Het is schandalig zoals ze haar behandelen”, zegt ze tegen Daily Mail.

Toen zonneklaar werd dat het hele verfavontuur een grote mislukking was geworden, heeft Sara nog geprobeerd het kapsel te redden door Holly naar een professionele kapper te brengen. Daar konden de kapsters niets doen voor de tiener. Pas over twee á drie maanden kan het haar weer geverfd worden. “Maar dat betekent dat ze ook na de vakantie apart onderwijs moet volgen”, moppert Sara. “En dat terwijl er kinderen rondlopen met knalrood haar!”

De school is niet te vermurwen. “We hebben strikte huisregels”, zegt een woordvoerder. “Onnatuurlijke haarkleuren mogen nu eenmaal niet. Het is sneu voor Holly, maar we kunnen niet aan onze regels tornen.”