Weten & Tech

‘Potentieel probleem voor Gemalto in de maak’

16-07-2015 19:24

AMSTERDAM – De techgiganten Apple en Samsung gaan mogelijk samen met de brancheorganisatie voor de mobiele industrie GSMA werken aan de ontwikkeling van een ingebouwde simkaart. De zogeheten e-Sim moet het makkelijker maken om met apparaten te wisselen van provider. Huidige simkaarten zijn gekoppeld aan één aanbieder van telecomdiensten.

Dat schreef de Britse zakenkrant Financial Times donderdag. Volgens het hoofd van GSMA, Anne Bouverot, ziet het merendeel van de telecomaanbieders de nieuwe technologie zitten en is er een plan om volgend jaar een consumentenversie op de markt te brengen. Dat is slecht nieuws voor het aan de Amsterdamse beurs genoteerde Gemalto, die werkt aan de beveiliging van de huidige versie van de simkaart, bankpassen en tal van andere elektronische zaken. Gemalto was donderdag de sterkste daler in de AEX met een verlies van 5 procent.

Bouverot zei goede hoop te hebben op een akkoord met Apple en Samsung. “We werken nog aan een formele overeenkomst.” Apple weigerde commentaar op het artikel.