Weten & Tech

Apple Watch eindelijk te koop in Nederland

17-07-2015 06:00

AMSTERDAM – De Apple Watch is vanaf deze vrijdag verkrijgbaar in Nederland. Via de online Apple Store, de fysieke Apple-winkels en bij een select aantal Apple premium Resellers zijn de smartwatches te koop. Online begint de Apple Watch-verkoop om 7.01 uur. Hierbij kan de koper kiezen uit alle modellen en kleuren.

Voor de koper is de onlinemogelijkheid de ‘veiligste’ manier, omdat de gebruiker dan gegarandeerd zijn favoriete model in handen krijgt. De exacte levertijd van de smartwatch is niet bekend, maar bijvoorbeeld in de VS is de wachttijd momenteel een werkdag.

De Apple Stores in Den Haag, Haarlem en Amsterdam gaan om 10.00 uur open. Bij eerdere productlanceringen van Apple gingen de deuren om 8.00 uur open, maar nu zijn de openingstijden niet aangepast.

Het apparaatje is uitgerust met een touchscreen en een digitale kroon waarmee de gebruiker kan scrollen en zoomen. De Apple Watch communiceert via Bluetooth en wifi met de iPhone van de drager, die daarvoor wel een smartphone van Apple moet hebben. Met het horloge kan de drager onder meer notificaties ontvangen, oproepen beantwoorden, spraakopdrachten laten uitvoeren, de mp3-speler bedienen en e-mailberichten lezen.