OMG

Canadezen lief voor gehandicapte nepzwerver

17-07-2015 18:56

VANCOUVER – Om geweld tegen daklozen aan te pakken, ging de Canadese agent Mark Horsley vijf dagen lang undercover als een zwerver in een rolstoel. Hij was voorbereid op het ergste, maar dat bleek helemaal niet nodig.

Gehandicapte daklozen zijn in de buurt Downtown Eastside in Vancouver regelmatig het doelwit van agressie. Het was dan ook de bedoeling dat iemand Horsley zou aanvallen of beroven, maar het tegenovergestelde gebeurde: de dertigjarige politieman werd met open armen ontvangen door de gemeenschap.

Horsley zei tegen voorbijgangers dat hij niet kon tellen en als hij iets wilde kopen, vroeg hij om hulp. Niet één keer werd de schijndakloze genaaid, meldt Global News. Een jongeman deed zelfs de rits van zijn tasje dicht, om te voorkomen dat de zwerver zijn geld kwijt zou raken. “Het was inspirerend om te zien hoe vrijgevig en zorgzaam mensen waren”, zegt Mark.

Door zijn ervaringen als dakloze is de agent heel anders naar de buurt gaan kijken. “Die paar walgelijke figuren die bereid zijn om kwetsbare mensen iets aan te doen, moeten weten dat de politie ze in de gaten houdt. Maar belangrijker nog: de inwoners van Downtown Eastside doen dat ook.”