Entertainment

Haagse rapformatie Kern Koppen op Afrovibes

18-07-2015 08:14

DEN HAAG – De Haagse rapformatie Kern Koppen treedt in oktober een aantal maal op met de Zuid-Afrikaanse rapper Zuluboy. De unieke samenwerking vindt plaats in het kader van Afrovibes, een jaarlijks festival met muziek, dans en theater uit Zuid-Afrika. De editie van dit jaar staat onder meer in het kader van jong opkomend talent.

De optredens vinden plaats op 15 en 17 oktober in het Paard van Troje in Den Haag. Ook toetsenist Wiboud Burkens en trompettist Michael Varekamp doen aan de optredens mee. Zuluboy maakt muziek waarin hij zijn zulu-afkomst laat versmelten met de urban hiphop-cultuur. Hij laat zich doorgaans opvallend kritisch uit over de maatschappij waarin hij leeft. De Haagse formatie Kern Koppen presenteerde in 2010 haar eerste album en trad sindsdien met regelmaat op 3FM en bij De Wereld Draait Door.

De twaalfde editie van het Afrovibes Festival vindt plaats van 7 tot en met 17 oktober. Op podia in de vier grote steden en Eindhoven worden concerten, toneelstukken en dansvoorstellingen opgevoerd van kunstenaars uit Zuid-Afrika. Hoogtepunten zijn optredens van de Zuid-Afrikaanse Hammond-organist Black Moses Ngwenya en de ‘diner-experience’ We are here. Tijdens de theatrale maaltijd vertellen vluchtelingen persoonlijke verhalen en worden scènes uit hun leven nagespeeld door acteurs.

Uit dit project moet de theatervoorstelling Normal Life voortkomen, waarin Afrikaanse vluchtelingen vertellen hoe het is om in Nederland te leven zonder vaste woning of verblijfsvergunning.