Entertainment

Harry Piekema mist meneer Van Dalen niet

18-07-2015 13:54

AMSTERDAM – Acteur Harry Piekema was tien jaar lang de gezellige bedrijfsleider meneer Van Dalen in de reclames voor Albert Heijn, maar hij is er niet rouwig om dat hij daarmee is gestopt. “Ik ben niet zo van het terugkijken. Ik heb thuis maar twee jeugdfoto’s, de rest heb ik weggegooid”, vertelt Piekema in De Telegraaf.

“Ik had nog tot in lengte van dagen meneer Van Dalen kunnen blijven, maar ik wilde andere dingen doen. Ik wilde weer in films gaan acteren en een solovoorstelling maken. Voor mijn gevoel moet je eerst iets afsluiten om aan een nieuw avontuur te kunnen beginnen.”

“Ik geef toe dat ik het dapper van mezelf vond om met de commercials te stoppen, maar ook erg spannend. Ik dacht echt: er zal toch wel iets nieuws komen? Ze zullen me toch bellen? Misschien vinden ze me niet leuk meer. Dat is de angst van iedere acteur.”

Piekema staat momenteel op de Parade en er liggen nog meer leuke rollen in het verschiet. “Ik speel karakters die haaks staan op meneer Van Dalen. In de toneelversie van Borgen speel ik een extreemrechtse politicus en in de film Fataal ben ik een onsympathieke, zeer strenge vader.”