Entertainment

Larry King: John McCain is een held

19-07-2015 07:59

LOS ANGELES – Larry King heeft op Twitter de uithaal van Donald Trump naar John McCain veroordeeld. "Hij is een held en hij is mijn vriend", schrijft de Amerikaanse presentator over McCain.

Trump, die een gooi doet naar het presidentschap, leverde zaterdag op een bijeenkomst in Iowa scherpe kritiek op zijn Republikeinse partijgenoot McCain. "Hij is geen oorlogsheld", zei Trump over McCain, die tijdens de Vietnamoorlog jarenlang gevangen zat in Hanoi. Ook noemde Trump hem een verliezer, omdat het McCain in 2008 niet lukte de presidentsverkiezingen te winnen.

King, vooral bekend van de talkshow op CNN waar hij in 2010 mee stopte, richt zich op Twitter tot Trump. "Wij zijn al jaren vrienden", schrijft hij. "Maar je opmerkingen over John McCain als krijgsgevangene zetten jou en je campagne in een slecht daglicht." Volgens King heeft McCain als krijgsgevange jarenlang martelingen doorstaan.

"Ik heb de eer gehad om vele krijgsgevangenen te interviewen", aldus King. "Zij zijn voor mij allemaal helden, en daar blijf ik bij."