OMG

Personeel Brits museum ziet spook

19-07-2015 17:01

DEVON – Een foto van een door kaarslicht verlicht spook heeft personeel van een museum in het Britse Devon de stuipen op het lijf gejaagd. Het angstaanjagende kiekje van een vrouw in ouderwetse kleding werd gemaakt tijdens een paranormale thema-avond waarbij bezoekers op spoken kunnen 'jagen' in het Torquay Museum.

De doodsbange medewerkers van het museum zeggen dat er afgezien van de fotograaf niemand in de ruimte was toen de foto gemaakt werd. De ruimte waar de foto gemaakt werd, is een replica van een oude boerenwoning in de stijl van de regio compleet met 300 jaar oude voorwerpen en meubels.

De fotograaf, marketingmanager Carl Smith, maakte tijdens een paranormale avond in mei meerdere foto's. Pas toen hij onlangs de foto's aan het bekijken was ter voorbereiding op een nieuwe griezelavond later deze maand, ontdekte hij het mysterieuze figuur op een van de foto's.

Energie

"We zagen iets in het midden van de foto en toen we het contrast aanpasten zagen we dat het een vrouw was", aldus Smith tegen de Britse krant Mirror. "Het was best eng. Er was verder niemand in de ruimte toen de foto gemaakt werd, dus hoe het kan dat de vrouw op de foto staat is niet te verklaren. Misschien is haar energie meegekomen met de oude meubels die aan het museum geschonken zijn."

Overigens spookt het volgens Smith wel vaker in het Torquay Museum, dat in 1844 werd opgericht en vooral bekend staat om de gemummificeerde resten van een 4-jarige jongen uit het oude Egypte. "Er is veel paranormale activiteit hier. Boeken vliegen soms zomaar van de planken en er wordt regelmatig een vrouw in Victoriaanse kleding gespot."