OMG

Chinese nepagent maakte thuis politiebureau

20-07-2015 20:29

PEKING – Een Chinese oplichter die zich voordeed als politieagent ging behoorlijk ver in zijn bedrog. Niet alleen liep hij rond in een politieuniform, compleet met handboeien en een stroomstootwapen, ook had hij thuis een politiebureau nagebouwd.

De man, van wie alleen alleen bekend is dat hij Lei heet, werd in de stad Wuhan gearresteerd na een poging om zijn vriendin te chanteren, meldt Chutian Metropolis Daily. Toen de twee elkaar leerden kennen, beweerde hij een officier in het leger te zijn. Later vertelde Lei haar dat hij van beroep was veranderd en politieagent was geworden.

Toen ze een tijdje geleden de relatie wilde verbreken, eiste hij geld van haar. Hij dreigde anders een video openbaar te maken waarop te zien was hoe zij seks met hem had. Ze liet zich niet intimideren en deed aangifte. De politie doorzocht zijn huis en stuitte op een nagemaakte receptie van een politiebureau en een nep-verhoorkamer. Uit onderzoek bleek dat de man zich voordeed als politieagent en mensen geld aftroggelde die in de problemen waren gekomen. Hij beloofde hen de problemen op te lossen, als ze maar genoeg betaalden.