OMG

Modellenbureaus in de rij voor straatveegster

20-07-2015 16:05

RIO DE JANEIRO – Rita Mattos veegt elke ochtend om 4.30 uur de straten van Rio de Janeiro schoon. De 23-jarige Braziliaanse kan echter een nieuwe carrière nastreven, nadat een foto van haar gedeeld werd op Facebook. Mattos krijgt sinds het bewuste bericht duizenden keren gedeeld werd op social media, allerlei aanbiedingen van modellenbureaus.

In eerste instantie werd de foto gedeeld op WhatsApp door verschillende Braziliaanse aanbidders. Nadat de faam van de 'straatveegbabe' groeide, beschuldigde ze haar nieuwe volgers op social media van discriminatie. "Mensen zijn verbaasd als ze een mooie dame zien straatvegen. Ze vinden dan dat ik wel iets beters kan doen dan vegen en dweilen. Maar waarom moeten straatvegers per se lelijk zijn? Er heerst een vooroordeel rond ons", zegt ze tegen het Braziliaanse Extra.

Toch hoopt Rita wel dat de aandacht voor haar schoonheid wellicht leidt tot een contract als model, ondanks dat ze houdt van straatvegen. "Veel vrienden hebben me al gefeliciteerd en vinden dat ik het verdien. Ik heb er altijd van gedroomd om model te worden, maar ik wil me niet nu ineens rijk rekenen."

Ondertussen is de 'straatveegbabe' verheven tot een waar nationaal sekssymbool. Zelf blijft ze er rustig onder. "Ik ben niet beroemd. Ik ben slechts een straatveger." Wel is ze de aandacht van onbekende mannen meer dan zat. "Laat me met rust", luidt haar boodschap naar haar aanbidders.