OMG

Gejatte schapen duiken op bij winkelcentrum

21-07-2015 13:52

VINSTRA – De politie in Vinstra breekt zich het hoofd over vier schapen. De beesten waren gejat uit het Noorse dorp, zo’n 240 kilometer ten noorden van Oslo. Tot verbazing van de politie en de eigenaar doken de schapen een paar dagen later op in de garage van een winkelcentrum.

De schapen hebben zo’n 80 kilometer gereisd. Nadat de eigenaar aangifte had gedaan van de vermissing, kreeg de politie een tip dat de dieren gevonden waren in Lillehammer. Daar stonden ze in een garage van een winkelcentrum.

“Wie doet nou zoiets”, vraagt eigenaar Ståle Roven zich af in de krant Gudbrandsdølen Dagningen. “Ik snap wel dat mensen het niet leuk vinden als ze overlast hebben van grazende schapen, maar om ze dan te stelen…”

De boer vermoedt dat kwaadwillenden ze in een auto hebben gelokt en toen met de beesten rond zijn gaan rijden. Trygve Ulset van de politie van Vistra spreekt over een zeer ongewone zaak. “We weten zelfs niet onder welk misdrijf we deze zaak moeten rangschikken. Dat moeten we nog onderzoeken.”