OMG

Chinezen maken opvouwbare drone

22-07-2015 12:13

PEKING – Een Chinees bedrijf lanceert binnenkort een opvouwbare drone. Li Xiaoyu, de grote baas van AheadX denkt dat zijn vinding het helemaal wordt. De topman zegt dat de verkoop van de TRANSDRONE A4 zijn concern jaarlijks miljarden oplevert.

Want de opvouwbare drone voorziet duidelijk in een behoefte, zegt de CEO. “De meeste drones stellen eigenlijk helemaal niets voor. Ze zijn niet eens geschikt om als speelgoed dienst te doen.” En echt praktisch zijn ze ook al niet. “De markt voor drones is gebaat bij bedrijven die producten maken die in de praktijk wel goed te gebruiken zijn”, zegt Li Xiaoyu.

De TRANSDRONE A4 is natuurlijk zo’n apparaat. Ingeklapt is het ding ongeveer net zo groot als een A4’tje met een dikte van 7 centimeter. De drone weegt 1500 gram. Aan het apparaat kunnen professionele camera’s, zoals de GoPro worden bevestigd en qua specs doet het ding niet onder voor de grote en logge drones die momenteel op de markt zijn.

De vraag is alleen nog wanneer we de TRANSDRONE A4 kunnen aanschaffen. Volgens People’s Daily moet AheadX wel snel zijn. Concurrent Xioami zegt ook met een drone voor consumenten op de markt te komen. Dat moet deze zomer nog gebeuren.