OMG

Vrouw trouwt eindelijk na tandartstrauma

22-07-2015 13:39

LONDEN – De 38-jarige Alison Divers geeft volgend jaar eindelijk het jawoord aan haar grote liefde Mark. Ze had al veel eerder willen trouwen, maar een onaangenaam avontuur bij de tandarts, nu dertien jaar geleden, heeft een groot deel van haar leven verpest. De Duitse tandarts trok namelijk al haar tanden.

Alison was 25 en werkte in Duitsland voor het Britse leger. Toen ze een hap van een appel nam, ging het goed mis. Een simpele wortelkanaalbehandeling moest het euvel verhelpen. Vol goede moed stapte ze de behandelkamer van een Duitse tandarts binnen. De man sprak slechts een paar woorden Engels, maar hij stond te boek als een vakman. Dus wat kon haar gebeuren?

Omdat de behandeling pijnlijk zou zijn, ging Alison onder narcose. Toen ze na gedane zaken wakker werd, voelde ze een stekende pijn in haar mond. Daarna schrok ze zich een ongeluk. Boven haar hoofd zag ze een zakje bundelen met daarin haar tanden. De Duitser had haar hele mond leeg getrokken. Uitleg kon de tandarts niet geven, want hij begreep niet wat Alison hem wilde vragen.

Hel

Het leven van Alison veranderde in een hel. Een slecht zittend noodgebit, helse pijnen en een tandartsfobie zorgden ervoor dat Alison al haar zelfvertrouwen verloor. “Ik wilde niet op de foto en pas na maanden durfde ik Mark te vertellen dat ik een kunstgebit had. Ik schaamde me voor mijn mond”, zegt ze tegen The Sun.

Een maand geleden is ze toch weer naar de tandarts gegaan. Ze heeft implantaten laten zetten en durft eindelijk weer breeduit te lachen. Maar nog belangrijker is dat ze eindelijk kan trouwen met Mark. “Het klink misschien gek, maar ik heb nu eindelijk genoeg zelfvertrouwen om dat te doen.” Maar het allerbelangrijkste is dat Alison gewoon weer in een appel kan bijten.