OMG

Klacht over ‘suïcidale’ Disney-pop

23-07-2015 19:08

DINGWALL – Een Schotse vader heeft bij Disney geklaagd over een pop van het personage Sadness uit de animatiefilm Inside Out. Het speelgoed wakkert volgens hem depressieve gevoelens aan.

Andrew Smith kocht de pop onlangs voor zijn dochtertje van elf. Daar heeft de 34-jarige man uit Dingwall nu spijt van, want Sadness blijkt niet zulke vrolijke dingen uit te kramen. 'Tot ziens vriendschap, hallo eenzaamheid' bijvoorbeeld, en 'als ik huil, raak ik geobsedeerd door de problemen in het leven'.

"Ik stond al niet te springen om haar een pop te geven die Sadness heet", vertelt Andrew, die psychologie studeert. "Het leek me geen goed plan met het oog op haar geestelijke gezondheid. Omdat het een Disney-product was, dacht ik niet dat het kwaad zou kunnen. Maar ik had het verkeerd."

Heftig

De verontruste vader vindt niet alleen dat de 'suïcidale' pop de verkeerde boodschap overbrengt, ook hekelt hij de manier waarop Sadness praat. "Die stem klinkt heel langzaam, depressief en melancholisch. Mijn partner en ik zaten ernaar te luisteren en vonden het zelfs voor een volwassene vrij heftig."

Smith besloot verhaal te halen bij Disney, meldt Plymouth Herald. Een woordvoerder benadrukte in een e-mail onder meer dat de pop gewoon erg lijkt op het personage uit Inside Out. Papa neemt daar geen genoegen mee. "Ze zouden die poppen terug moeten halen om ze aan te passen."