OMG

Pechvogel valt van klif en wordt gebeten

23-07-2015 13:58

TINTAGEL – Een ongeluk komt zelden alleen. Het spreekwoord geldt zeker voor Brock Leach uit Tintagel in het Britse Cornwall.

De veertienjarige jongen viel aan de steile westkust van een klif zo'n 30 meter naar beneden. Tijdens zijn val raakte hij een paar rotsen voordat hij op een richel vlak boven de zee landde. Toen de jongen probeerde omhoog te klimmen om de snel opkomende vloed te ontvluchten, voelde hij een stekende pijn in zijn hand.

Brock bleek gebeten te zijn door een adder, de enige giftige slangensoort in Engeland. Terwijl de arm van de jongen door het gif razendsnel opzwol, probeerde zijn zestienjarige broer Josh, die getuige was van het ongeluk, hem naar boven te krijgen.

Antigif

Terwijl de door Josh gewaarschuwde voorbijgangers 112 belden, lukte het hem zijn broer in veiligheid te brengen. In het ziekenhuis kreeg Brock antigif en werd hij een nacht ter observatie gehouden.

Door het snelle en kordate optreden van zijn oudere broer kan Brock het hachelijke avontuur navertellen. Moeder Tracey is erg trots op haar zoons. "Het had veel erger kunnen aflopen. Brock is behoorlijk gehavend, maar zijn hoofd en gezicht zijn ongedeerd", vertelt ze aan Plymouth Herald.