OMG

Spanjaard doet zich voor als agent

24-07-2015 12:30

VALENCIA – Een 45-jarige man heeft de politie in Valencia flink beziggehouden. Hij trok de aandacht toen hij door de straten van de Spaanse stad rende. Toen agenten hem wilden aanhouden, verzette hij zich om daarna doodleuk te zeggen dat hij ook bij de politie zat. Maar toen hij zijn identiteitsbewijs liet zien, bleek dat vals.

De agenten wilden alleen maar weten waarom de man als een bezetene door Valencia rende, maar tot een goed gesprek kwam het niet. Eerst moesten ze alle zeilen bijzetten om hem staande te houden. Toen ze hem bijna hadden, trok hij een pistool en loste een waarschuwingsschot.

Uiteindelijk kreeg de politie de man te pakken. Die zei toen dat hij bij de politie werkte. Daarna liet hij zijn identiteitskaart zien. De agenten kregen argwaan toen het gezicht op de pasfoto wel heel erg leek op dat van de acteur Adrien Brody, bekend van zijn rol in de film The Pianist.

Bij nader inzien bleek de nepagent naast een echt dienstwapen ook handboeien en plastic wegwerphandschoenen bij zich te hebben. De spullen had hij naar eigen zeggen gevonden op het strand. Of dat echt waar is, onderzoekt de politie momenteel volgens La Vanguarda.