OMG

Vakantievierder krijgt megatelefoonrekening

24-07-2015 16:28

DUNDEE – De vakantie van de negentienjarige Shannon Mills dreigt uit te draaien op een ontzettende kostenpost. De vrouw uit Dundee dreigt een telefoonrekening van ruim 30.000 euro te moeten ophoesten. En dat omdat ze in Turkije wat wilde facebooken en videobellen.

Mills was niet onvoorbereid naar Turkije afgereisd. Ze had goed uitgezocht hoe ze zo goedkoop mogelijk van haar telefoon gebruik kon maken, zonder dat de roamingkosten de spuigaten uit zouden lopen. Ze had daarvoor een speciale bundel gekocht bij haar provider. Toch ging het mis.

Na een paar dagen vakantie kreeg ze een berichtje dat ze al voor bijna 4000 euro aan data had verbruikt. Daarna bleven de berichtjes binnenkomen en groeide de schuld met duizenden euro’s tegelijk. “Ik dacht dat ik gek werd”, zegt Mills tegen Daily Mail. “Eerst dacht ik nog dat het een grap was, maar het bleek echt zo te zijn.”

Simkaart

In paniek belde met haar provider maar dat zette weinig zoden aan de dijk. Een telefoontje van haar vader naar het bedrijf zorgde er wel voor dat de simkaart van Mills werd geblokkeerd. Voor ze zekerheid stelde ze haar mobieltje zo in dat via roaming haar telefoon niet kon gebruiken. Maar al die maatregelen bleken onvoldoende. Toen ze vlak voor haar terugreis nog even haar mail checkte, zag ze dat de rekening was opgelopen tot boven de 30.000 euro.

“Ik kon wel janken”, zegt de inmiddels weer in Dundee teruggekeerde Mills. Geld om de rekening te voldoen heeft ze natuurlijk niet. Haar provider gaat de zaak nu onderzoeken. Intussen heeft Mills het gebruik van een smartphone bij een volgende vakantie in het buitenland afgezworen.