OMG

Kevers nemen Frans dorpje over

28-07-2015 13:42

SAINT-MAURICE-MONTCOURONNE – De inwoners van het Franse Saint-Maurice-Montcouronne zijn ten einde raad. Al weken houden hordes kevers huis in het dorp. De dorpelingen willen nu dat de autoriteiten iets aan de keverplaag gaan doen. “Het is complete horror”, zeggen ze.

De keverplaag duurt nu al weken. Vooral ’s avonds krioelen de beestjes door het dorp. “Het is net een remake van Birds”, zegt een inwoner tegen Le Parisien. Daarmee legt de geplaagde dorpeling een link met de film van Alfred Hitchcock. Daarin wordt een dorp overspoeld door duizenden vogels. Een andere inwoner klaagt dat de huizen 's nachts vollopen met kevers. “Als je ‘s ochtends je bed uitstapt, trap je er meteen een stuk of tien dood.”

Volgens de dorpelingen komen de kevers van een veld in de buurt van Saint-Maurice-Montcouronne. Sinds het stuk grond van eigenaar wisselde, zitten de inwoners met de kevers opgescheept. Met bestrijdingsmiddelen hield de vorige eigenaar de kevers weg, maar daar lijkt de nieuwe bezitter van de lap grond niet aan te willen.

De burgemeester vroeg experts te helpen de kevers te verjagen, maar hij kreeg nul op rekest. De beestjes zouden niet schadelijk zijn. Ze zorgen wel voor wat overlast en stank. Daar moeten de inwoners maar aan wennen.