OMG

Vader dumpt zoontje bij politie uit protest

28-07-2015 14:44

SHENZHEN – Een boze Chinees heeft zijn zoontje van negen ingezet om zijn zin te krijgen bij de verkeerspolitie van Shenzhen. Agenten hadden de motor van de man in beslag genomen en die wilde hij terug. Toen duidelijk werd dat de vader zijn voertuig niet terug zou krijgen, dumpte hij zijn kind bij het bureau en vertrok hij.

Nadat het jochie een paar uur in de buurt van het politiebureau had rondgezworven, belde een agent dat het wel eens tijd werd dat de Chinees zijn zoon op kwam halen. De man weigerde. Tegen bezorgde agenten had de jongen gezegd dat zijn vader hem had verteld dat hij een paar dagen bij de politie zou moeten wonen.

“Ik wilde de agenten een beetje pushen om mijn motor terug te geven”, zegt de vader tegen een krant in Shenzhen. “Ik heb de motor echt nodig voor mijn werk.”

Na nog een telefoontje verscheen de man ’s avonds laat dan toch maar bij het politiebureau om zijn zoon op te halen. Maar ook deze keer viste hij achter het net. Agenten hadden de jongen al naar een jeugdcentrum gebracht. Het is nog maar de vraag of de man zijn zoon nog terugziet. Waarschijnlijk krijgt de Chinees gevangenisstraf en bestaat de mogelijkheid dat hij uit de ouderlijke macht wordt gezet.