OMG

Piloot zonder armen knuffelt armloos meisje

29-07-2015 15:53

OSHKOSH – Ook zonder armen kun je prima met elkaar knuffelen. Dat bleek tijdens een ontmoeting tussen een Amerikaans meisje van drie en een pilote die allebei zonder armen geboren zijn.

Karlyn Pranke wilde haar dochter Ruth Evelyn laten zien dat je ook met zo'n handicap je dromen waar kunt maken. Op internet las ze het verhaal van Jessica Cox. De vrouw kan niet alleen een vliegtuig besturen zonder armen. Ook zwemmen, fietsen, skydiven en autorijden zijn een eitje én ze is een taekwondo-expert.

Via Facebook zocht Karlyn contact met Jessica, die moeder en dochter uitnodigde voor de première van de documentaire Right Footed over haar leven. Daar kreeg de kleine meid het vliegtuig van de 32-jarige pilote te zien en natuurlijk werd er ook geknuffeld. Op de site van ABC staan foto's van de bijzondere ontmoeting.

Het was een indrukwekkende ervaring voor het kind. "Ze blijft maar zeggen: 'Zij is net zoals ik. Zij heeft ook geen armen'", vertelt mama. Jessica vindt het fijn dat ze iets voor Ruth Evelyn heeft kunnen betekenen. "Ik wilde haar het gevoel geven dat het wel goedkomt met haar, dat ze alles kan doen wat ik ook kan."