OMG

Familie vindt schat in scheepswrak

30-07-2015 10:53

MIAMI – Een schat vinden, wie heeft er als kind niet over gedroomd. Voor een Amerikaans gezin is die droom waarheid geworden. Eric Schmitt ontdekte gouden munten en juwelen in een scheepswrak voor de kust van Florida. De schat blijkt meer dan een miljoen dollar waard te zijn, schrijft Florida Today.

De schat werd vorige maand gevonden, maar de ontdekking is nu pas bekendgemaakt. Dat was wel moeilijk voor het gezin, vertelt een woordvoerder van het bedrijf 1715 Fleet — Queens Jewels LLC. De onderneming is gespecialiseerd in het onderzoeken van oude gezonken schepen. "Ze waren uitzinnig van vreugde. Het was heel moeilijk voor ze om er niks over te zeggen."

De familie Schmitt werkt voor 1715 Fleet en vond eerder al bijzondere voorwerpen in oude schepen, maar deze schat is wel heel uitzonderlijk. Hoogtepunt van de vondst is een zeldzame munt. Hij heet de Tricentennial Royal. De munt werd gemaakt voor de vroegere koning van Spanje, Felipe V. De munt is een half miljoen dollar waard omdat er maar een paar bewaard zijn gebleven door de eeuwen heen.

Het gevonden schip was onderdeel van een vloot die in 1715 van Cuba naar Spanje voer. Tijdens een orkaan op 30 juli zonken elf schepen.