Weten & Tech

Sony profiteert van koerswijziging

30-07-2015 10:19

TOKIO – Sony's keuze om zijn focus te verleggen van consumentenelektronica naar andere bedrijfsonderdelen lijkt goed uit te pakken. Het Japanse elektronicaconcern maakte donderdag bekend dat zijn winst in het eerste kwartaal is verdrievoudigd op jaarbasis.

Eerder dit jaar liet Sony weten een andere koers te gaan varen. Het bedrijf dat jarenlang bekend stond om zijn televisies, stereotorens en andere consumentenelektronica, besloot zich na aanhoudende verliezen meer te gaan richten op computerspellen en sensoren voor fotocamera's en mobieltjes. De reorganisatie kost duizenden mensen hun baan.

De resultaten van de koerswijziging tekenden zich af in de eerstekwartaalcijfers. De nettowinst van Sony verdrievoudigde ruimschoots tot 82 miljard yen (ruim 600 miljoen euro), terwijl de omzet in beide kerndivisies toenam. De totale omzet bleef met 1,8 biljoen yen vrijwel ongewijzigd.

Sony laat zijn prognose voor het hele boekjaar onveranderd. Eind juni liet het concern weten voor 422 miljard yen aan aandelen uit te willen geven om te kunnen investeren in zijn sensorendivisie en toebehoren voor games.