Weten & Tech

Bitdefender slachtoffer van hackers

02-08-2015 14:27

BOEKAREST – Hackers hebben gegevens van het Roemeense antivirusbedrijf Bitdefender buitgemaakt. Het bedrijf heeft tegenover Forbes toegegeven dat hackers gegevens van klanten hebben ontvreemd, maar Bitdefender stelt dat de servers niet zijn gekraakt. Er zou sprake zijn van een lek in de clouddienst.

Gegevens van klanten van Bitdefender zijn online gezet. Volgens de hackers waren de gebruikersnamen en inlogcodes niet versleuteld en in gewone tekst opgeslagen. De hackers claimen overigens wel dat ze de servers gekraakt hebben. Het zou gaan om twee servers waarmee Bitdefender de eigen clouddienst draaiende houdt.

De informatie van zo’n 250 klanten is openbaar gemaakt omdat het bedrijf geen losgeld wilde betalen aan de hackers. Bitdefender zegt dat slechts 1 procent van het totale klantenbestand is getroffen door de hack. De getroffen klanten hebben inmiddels bericht gekregen over de kwestie. Ze zijn gevraagd hun wachtwoord te wijzigen.

Volgens Bitdefender is het probleem waardoor de hackers konden toeslaan verholpen. Of dat betekent dat het antivirusbedrijf voortaan de klantgegevens versleuteld bewaart, is onduidelijk.