Weten & Tech

‘TomTom overweegt opties na deal Nokia’

03-08-2015 15:43

AMSTERDAM – TomTom overweegt in te gaan op interesse van bedrijven die achter het net hebben gevist bij de overname van de kaartendivisie van Nokia. Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van ingewijden.

Eerder op de dag werd bekend dat de Duitse autobouwers Daimler, Audi en BMW de navigatietak van Nokia voor 2,8 miljard euro overnemen. Andere geïnteresseerde partijen zouden hun aandacht nu hebben verlegd naar TomTom, als een van de weinig andere producenten van digitale kaarten.

Een woordvoerder van TomTom wilde niet ingaan op geruchten.

HERE

Volgens de insiders spraken de Duitse autofabrikanten die Nokia HERE kopen ook met TomTom. Met de aankoop van de tak van Nokia versloegen de Duitse autoreuzen naar verluidt onder meer een consortium van het Chinese TenCent en de Zweedse investeringsmaatschappij EQT Partners en drie Amerikaanse private-equitypartijen, te weten: Hellman & Friedman, Silver Lake Management en Thoma Bravo.

Overigens betekent de verkoop van HERE niet dat andere automakers geen gebruik meer kunnen maken van het systeem. De Duitse automakers gaven aan dat ze open staan voor meer investeerders in HERE.