OMG

Vrouw dronk 28 blikjes Red Bull per dag

03-08-2015 14:55

NEWTOWNABBEY – Een Noord-Ierse vrouw heeft jarenlang 28 blikjes Red Bull per dag gedronken. Door haar ongezonde levensstijl kwam ze tientallen kilo's aan en dreigt ze zelfs blind te worden.

Lena Lupari gooide dagelijks zo'n zeven liter energiedrank naar binnen en was naar eigen zeggen verslaafd. De nu 26-jarige vrouw uit Newtownabbey at bovendien maar één maaltijd per dag, meestal fastfood. "Ik heb drie jonge kinderen, waarvan één met speciale behoeften, en had geen tijd om iets klaar te maken", zegt ze tegen Daily Mail.

De werkloze moeder had geen idee dat ze haar lijf aan het verzieken was. "Ik had al vijf jaar last van migraine en hoofdpijn, maar ik negeerde het gewoon en slikte pijnstillers." In juni zakte ze opeens in elkaar. Artsen constateerden dat ze idiopathische intracraniële hypertensie had, een zeldzame aandoening waarbij er sprake is van een verhoogde druk op de hersenen.

Volgens de doktoren kreeg Lena de aandoening door haar overgewicht. Ze lag zes dagen in het ziekenhuis en kon op een zeker moment niet meer zien. De vrouw moest zo'n 45 kilo zien kwijt te raken om de symptomen weg te houden. Lupari besloot haar leven te beteren. Ze drinkt nu helemaal geen Red Bull meer en is al 12 kilo afgevallen.