OMG

Acrobatische panda viert verjaardag

05-08-2015 15:04

TIYUAN – De Chinese panda Caitao is vijf jaar geworden. Dat werd uitgebreid gevierd in de dierentuin van Tiyuan, waar hij sinds twee jaar woont. Het zwart-witte zoogdier vermaakte het publiek met een staaltje acrobatiek.

De reuzenpanda en zijn zusje werden twee jaar geleden naar het dierenpark overgebracht. Daar hebben ze het prima naar hun zin. Meestal gebeurt er niet veel in het pandahok. Het zijn van nature luie dieren die het liefst in de zon zitten en kauwen op een stuk bamboe.

Vanwege zijn verjaardag kreeg Caitao allerlei lekkernijen van de verzorgers. Dat inspireerde het dier tot een spontane actie. De panda klom in een boom in zijn verblijf en begon te zwaaien aan een stok. Op een gegeven moment hing hij zelfs ondersteboven. De bezoekers van de zoo waren erg onder de indruk, meldt People's Daily Online, dat de foto's online plaatste.

Vijf jaar is niet zo oud voor een panda. In Hong Kong woont Jia Jia, die vorige week 37 werd. Daarmee is hij de oudste panda ter wereld. In het wild leven er nog maar 1600.