OMG

Koelkast tegen voedselverspilling gepikt

05-08-2015 10:44

LEUVEN – Het was zo'n goed idee. Zet twee koelkasten neer in een bibliotheek voor mensen die hun kliekjes en overgebleven voedingsmiddelen er kunnen achterlaten. Stadsgenoten met een kleine beurs kunnen het eten dan ophalen en ervan genieten. In plaats van het eten zijn nu de koelkasten zelf meegenomen.

De apparaten maakten deel uit van het project N-ICEBOX in het Belgische Leuven. In de bieb stonden twee koelkasten, een warmhoudkast en een schaal voor groente en fruit. Het project was bedoeld om op een creatieve en vooral positieve manier voedselverspilling tegen te gaan. En mensen iets te geven wat ze nodig hebben. Daarmee werden echter niet de koelkasten zelf bedoeld.

Na een halve dag is het witgoed al weggehaald door onbekenden. Niemand heeft dat gezien of gemerkt. Kennelijk is het erg rustig in de bieb midden in de zomer. De initiatiefnemers laten zich niet uit het veld slaan, die zijn alweer op zoek naar tweedehands koelkasten. Hopelijk wordt bij de volgende poging alleen het eten meegenomen.