OMG

Man moet trouwen om celstraf te ontlopen

09-08-2015 13:18

SMITH COUNTY – Josten Bundy is getrouwd. De Amerikaan was dat toch al van plan, maar dankzij een rechter in Smith County stapte hij toch iets eerder in het huwelijksbootje dan gepland. Bundy kon namelijk kiezen of delen. Binnen dertig dagen trouwen of twee weken achter slot en grendel.

Eigenlijk is het allemaal de schuld van de ex van de kersverse echtgenote van Bundy. Die zag hem met zijn ex-vriendin en schopte een scène door allerlei lelijke dingen over zijn ex te roepen. Dat werd natuurlijk vechten en uiteindelijk moest Bundy zich verantwoorden voor de rechter. Die vroeg aan de 21-jarige vechtersbaas of zijn liefje Elisabeth Jaynes de matpartij echt waard was. “Natuurlijk. Ik ben opgegroeid met vier zussen. Als iemand zo over een van hen zou praten, zou ik het zo weer doen”, zei Bundy. Daarop zei rechter Randall Rogers dat de twee dan maar moesten trouwen. Bundy probeerde nog te onderhandelen over de straf, maar daar wilde Rodgers niks van weten. Dus trouwde Bundy zijn Elisabeth.

Het paar is dolgelukkig met elkaar, maar toch zijn ze niet heel erg gelukkig met hoe alles is gegaan, zeggen ze tegen KLTV. Omdat de huwelijksplechtigheid binnen dertig dagen moest plaatsvinden, kon niet iedereen bij de trouwerij zijn. De vader van Bundy ontbrak bijvoorbeeld, net als zijn vier zusters. En Elisabeth had zich de mooiste dag van haar leven ook heel anders voorgesteld. “Ik kijk altijd naar trouwprogramma’s op tv”, zegt de 19-jarige bruid. “En nu het mijn beurt was, had ik zelfs geen trouwjurk.”

De vader van Elisabeth is woedend over de uitspraak van rechter Rodgers. “Dit kan toch helemaal niet. Je kunt mensen niet dwingen om te trouwen.” Een door KLTV geraadpleegde advocaat geeft pa Jaynes gelijk en zegt dat de uitspraak zeker was teruggedraaid als Bundy in hoger beroep was gegaan. Dat deed de bruidegom dus niet. Hij heeft Elisabeth wel beloofd de trouwdag later nog eens op een goede manier over te doen. Daarvoor is het jonge paar nu al aan het sparen.