OMG

Hond na negen jaar terug bij baasje

10-08-2015 18:59

GOLDEN – Negen jaar na zijn mysterieuze verdwijning is een hond herenigd met zijn baasjes. Die zijn dolgelukkig, want ze hadden niet verwacht hun geliefde boxer Boozer ooit nog terug te zien.

Boozer was nog maar een jaar oud toen hij in 2006 opeens verdween. Baasje Lloyd Goldston zat op dat moment midden in een verhuizing en dus was er geen tijd voor een uitgebreide zoektocht. Boozer kwam bij een ander baasje terecht en bleef daar negen jaar, tot de man niet meer voor de hond kon zorgen.

De boxer belandde in een asiel in Colorado. Daar werd zijn microchip gescand en bleek dat hij eigenlijk ergens anders thuishoorde. Het asiel nam contact op met Goldston, die met zijn gezin van Tennessee naar Alabama was verhuisd. Samen met zijn twee kinderen reed hij naar het asiel om Boozer op te halen.

"Ik moest huilen toen ik het hoorde", vertelt Goldston aan KUSA-TV. "Zeker toen ik voor het eerst een foto van hem zag." Het was dan ook een emotioneel weerzien. "Ik ben zo gelukkig. Boozer is nooit weggeweest. Hij heeft altijd een plekje in onze harten gehad. We zijn hem nooit vergeten."